Tävlingsmånad

Oktober – tävlingsmånad

Efter förra svenska cupen var det helgen efter dags för regionstävling hos Frölunda den 7/10

Från Sacro kom 12 gymnaster till start. I klass 5 tog Sacro hem fyra medaljer genom att Arvid tog guld i pojkklassen och i flickklassen blev det triss i medaljer, Guld till Alice, Matilda silver och Ebba brons (av16). I klass 4 tog Linus silver. Inga medaljer i kl4 flickor  som var 18 startande stor och med hög nivå för att vara regionstävling, men mkt fint utförande av Stella & Elvira som tog dem till 6:e resp 9:e plats. I DMT lyckades Saga med bedriften att placera sig på en beundransvärd bronsplats bland drygt 20 flickor. Därutöver hade vi fler duktiga debutanter i Ebba R, Ellen E & Olle E som deltog i klasser där resultat inte presenteras.

Helgen efter (14/10) åkte ett gäng ner till Skåne och FK Tors regionstävling.  Klass 4 pojkar vanns denna gången av Vilde och Linus fyra, i flickklassen tog Ella brons, följt av Stella och Elvira på 6 resp 10 plats. I klass 5 tog Saga brons tätt följd av Malva på fjärde plats. I pojkklassen tog bröderna Lex och Mojje hand om första och andraplatsen. I klass 6 gjorde Vera en fin debut med en sjätteplats.  I DMT tog Lex hem ett brons tätt följt av bröderna, bland flickorna var Stella snubblande nära DMT-brons (0,2p) och slutade på en fjärdeplats bland 20-talet flickor.

Tävling i Skåne hos FK Tor

Svenska Cupen 4 ,- 4 medaljer 

Årets sista SC gick i Borås med 6 deltagare från Sacro. 

Hugo hade inför denna tävling redan vunnit alla tre SC i klass 2 DMT och bestämt sig för att gå upp i klass 1, friskt satsat fanns inget att förlora, tyvärr blev det ett urhopp och missad finalplats. Bättre gick det i kl 2 trampolin med ett silver. 

Lucia gick till final i DMT kl 2 och lyckades så bra i finalen med en klockren landning av dubbelbak som räckte till ett brons.  Lucia gick också till final i synkron kl2 ihop med Alicia, tjejerna som bara hade hunnit tränat ihop sista veckan lyckades hela vägen till ett brons. Alicia tog sig också till final i trampolin kl3  I klass 3 deltog även Axel Jonas och Gustav men ingen finalplats denna gång (Gustav reserv med en 9:e plats)

Sacro tog även brons i pojkar kl 2 synkron genom Axel och Gustav som i finalen höll hela vägen och kom igenom hela serien. I final var även Hugo med landslagskompisen Liam, tyvärr gjorde de olika övningar och iom det avbruten serie och fjärdeplats.

Totalcupen  4 medaljer 

Hugo : Guld 🥇 DMT kl 2, Silver 🥈synkron kl 2, 🥈Silver trampolin kl 2 

Gustav/Axel :  Brons 🥉synkron kl2 


Galleri från Frölundaskuttet

Galleri Svenska Cupen Borås