Hoppa till sidans innehåll

Om Trampolin


Vad är Trampolin?

Redskapet är en stor studsmatta och när man tävlar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade hopp och svåra övningar som möjligt på den ca 3 x 5 meter stora trampolinen. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Varje serie består av 10 olika övningar (hopp) som måste utföras efter varandra. Man kan även tävla i något som kallas synkron. Här utför två gymnaster exakt samma övningar på var sin trampolin så samtidigt som möjligt.

 

Vad är DMT?

DMT står för Dubbel Mini Trampolin och har stora likheter med en ”vanlig” trampett.Gymnasten springer fram till redskapet och landar i en landningsmatta. Den stora skillnaden är att gymnasten utför två övningar istället för en.

 

Skador?

Skador är relativt sällsynta i trampolin med de förekommer emellanåt som i alla andra sporter. Värt att påpeka är dock att man som nybörjare kan känna att man i början får lite ont i ryggen. Detta beror på att ryggens muskler är ovana vid att kompensera för den belastning som uppstår när man hoppar. Musklerna byggs upp, som alltid när man tränar, och problemet försvinner av sig själv.

Läs mer?

Trampolin och DMT - Svenska Gymnastikförbundet

SACRO är en sektion i Sjövalla Frisksportklubb och står för Sjövallas acrobater. Vi har grupper från nybörjare upp till elitnivå och håller från och med hösten 2021 till i vår nybyggda hall i Mölnlycke fabriker.

Anna i Flying

image

Postadress:
Sjövalla FK - Gymnastik
Finnsjövägen 12
43541 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: +4631884773
E-post: sacro.trampolin@gmai...